West Kelowna

Fast bilden här bredvid är från Bernard Ave, huvudgatan i Kelowna. Okanagan Lake skiljer de båda städerna åt. Kelowna är en stad med ca 100.000 invånare på vintern och på sommaren räknar man med det dubbla.

West Kelowna – väster om sjön – har inget riktigt centrum. Städerna är helt olika. West Kelowna är mer amerikanskt med utspridda öar med kommersiella centrum och man kör emellan dem. Kelowna är mer europeiskt och har ett riktigt centrum med mycket liv och rörelse.

Området runt Okanagan Lake är väldigt vackert även om det på sommaren blir brunbränt direkt. Det är något med bergen runt omkring som fascinerar.

Okanagan Valley är känt för sina fruktodlingar. Persikor som kommer härifrån är stora som apelsiner och något helt annat än dem vi är vana vid. Körsbären ser ut som plommon snudd på och aprikoserna som clementiner.

Golfbanor finns det många också. Jag har inte provat någon än – mer än från driving rangen – men tanken är att spela på åtminstone en bana den här gången. Vid något tillfälle har jag räknat till närmare 30 banor i närområdet. Det sägs att antalet är närmare 50 om man kan tänka sig att köra en timma. Det som kan äventyra en runda är värmen. Närmare 40 grader är inte alls ovanligt under sommarhalvåret.