Vancouver

Vancouver är en av de vackraste och trevligaste städer jag någonsin besökt. Det är rent och snyggt, välorganiserat och väldigt vackert med allt vatten och alla berg.

Sträckorna i Vancouver Downtown är inte längre än att man kan gå överallt, men vill man ta sig fram med buss och tåg är dessa kommunikationer lätta att förstå sig på även för en turist. Cykla kan man också göra, här finns gott om cykeluthyrare. Jag har varit i Vancouver några gånger innan, men det är med stor glädje jag nu åker igen.

Sommaren är bästa tiden att se stan, men tidig höst när alla träd och buskar ändrar färg är förmodligen väldigt upplyftande också.

Här bor drygt 600.000 och räknar man in ytterområdena också är antalet invånare omkring 2,5 miljoner. Stan är livlig, det händer mycket och det finns mycket att se både i närområdet och om man åker korta dagsturer. Själv har jag klarat av Vancouver Island och Whistler Mountain över dagen.

Vancouver kallas också The City of Glass och North Hollywood. Staden är tillsammans med Toronto stora inom filmindustrin.