Grouse Mountain i 34 bilder

När jag var i Vancouver i samband med min 50-årsdag var tanken att jag just på födelsedagen skulle besöka Grouse Mountain. Den dagen regnade det och molnen hängde tunga så jag beslutade att vänta med den utflykten. Det var rätt val för till Grouse Mountain ska man åka en dag som denna. Molnfritt och någonstans mellan 22 och 25 grader. Är det inte molnfritt kan det kvitta.

Jag hade köpt biljett via nätet redan hemifrån och har man biljett får man åka gratis shuttlebuss från Canada Place. Har man inte det går det lokalbussar utan byte så det är inte komplicerat att ta sig dit. Beroende på trafiken får man räkna med ca 20-25 minuter med shuttlebussen.

Det finns olika biljetter att köpa. Olika biljetter i betydelsen vad som ingår. Jag hade valt Ultimate Experience (58 CAD) och i den ingick kabinbana, lift till toppen i öppen ”kärra” och The Eye of the Wind som ser ut som en vindmölla och som i en hiss tar dig ytterligare ett större antal meter upp i luften. Kabinbanan svalde 96 personer och det var en behaglig tur på åtta minuter, men den öppna liften kändes lite läskig måste jag erkänna. Jag vet inte hur många meter det var ner till marken, men jag fick anstränga mig lite för att slappna av och låta bli att tänka på pirret i benen. Men jag noterade i alla fall att det var alldeles tyst där ute i den vidunderliga naturen.

Uppifrån den yttersta toppen fick man gå ett par hundra meter till vindmöllan och sedan gick jag ner till händelsernas centrum (Peak Chalet) där det finns lite av varje att hitta på. Ett antal restauranger, en biosalong som visar tre olika naturfilmer vid ett antal olika klockslag under hela dagen, en souvenirbutik så klart och så några ytterligare ”naturgrejer” för dem som är riktiga nördar på området.

Närmare fem timmar inklusive transporter lade jag på Grouse Mountain och efter sen lunch hemma är jag nu på väg till jazz och FLAMENCO! i St Andrew’s Wesley United Church som ligger på Burrard Street (en av huvudgatorna) några kvarter härifrån. Jag passerar den där kyrkan ett antal gånger varje gång jag är i stan och eftersom det nu erbjuds något där som jag är lite nyfiken på så går jag dit. Gratis underhållning vill jag inte missa liksom. Normalt är det endast jazz på söndageftermiddagarna, men idag är den förstärkt med flamenco av alla musikformer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s