Canada Place – 30 år

Det här inlägget är till Susanne och Oskar, medresenärer på golfresan till Mazagan nyårsveckan 2015/16. Jag tänkte att ni kanske vill minnas gamla tider, ni som är hemma på kryssningsbåtar.

Canada Place är hemmahamnen för alla kryssningsfartyg i Vancouver. Igår lade det till ett som för en vecka sedan avgick från Alaska. Detta vet jag för jag träffade ett par från Singapore på Grouse Mountain och de berättade att de precis gått i land efter att ha tillbringat den senaste veckan till sjöss.

Canada Place firar 30 år i år. Det byggdes till världsutställningen 1986 och hyste den kanadensiska paviljongen. Fem miljoner besökare tog man emot under de månader som utställningen varade. Karaktäristiskt för bygget är seglen – se bild nedan – som på kvällarna tänds upp i olika färger.

Jag blir nästan lite sugen på en kryssning. Påskveckan 2008 åkte jag med Royal Caribbeans Freedom of the Seas som just då var världens största kryssare. Dessvärre blev jag ohyggligt magsjuk och kunde inte riktigt nyttja det som fanns att erbjuda.

Utresan skedde från Miami en söndag, måndagen var till havs, tisdagen skulle det varit landstigning på en ö som tillhör Haiti och som Royal Caribbean förfogar över, men det blåste så mycket att de små båtar som skulle komma ut och hämta oss inte kunde köra ut så vi fick ligga kvar utanför kusten. På natten blev jag magsjuk och det fanns absolut inte en endaste liten mikroskopisk chans att jag skulle kunna gå i land på Jamacia som var nästa stopp. Inte en chans i världen.

På torsdagen var jag dock i land på Cayman Island ett par timmar för att gifta mig och på fredagen kändes det lite mindre dåligt så där var det landstigning i Cozumel. Där åkte vi till en strand för sol och bad och jetski. Det var på jetskituren som jag bokstavligen kände hur tarmarna hoppade på plats igen och sedan var jag frisk. Lördagen var till havs och på söndagmorgonen var vi i land igen i Miami.

Det var liksom den resan, så det är kanske dags för ett nytt försök? Att kryssa menar jag, inte att gifta mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s