Krutröken dränkte pråmen

Hemma igen efter kvällens övningar. West Side Story ger jag 3 av 5 poäng. Den utsålda föreställningen var helt ok, men inget att direkt skriva hem om. En del melodier är med som får räknas till de välkändas skara – Maria, America, Tonight, I feel pretty och Somewhere tänker jag närmast på. Det var liiite kallt där jag satt i Malkin Bowl. Solen har visat sig hela dagen, men när den går ner blir det, om inte kallt, så i alla fall svalt.

Föreställningen var slut halv tio och sedan pinnade jag och alla andra iväg till andra sidan Vancouver Downtown för att se Nederländernas fyrverkeri. ”Alla” var där och de som inte stod på marken var parkerade på balkonger, restauranger eller på egna båtar på behörigt avstånd från pråmen som jag visade bild på igår. Och den där pråmen blev snabbt osynlig i krutröken. Det smällde på bra. Jippot började med vad jag tror var Nederländernas nationalsång för vi ombads ”please raise” och sedan följde den ena välkända låten efter den andra. Först ut var dock en wienervals och sedan dånade Jailhouse Rock ut i högtalarna och exempelvis All you need is love spelades också. Under den sköts det upp röda hjärtan på himlen och där samlades applåder.

Prick kl 22 drog det igång och innan dess hade gatlamporna i området närmast släckts och givetvis var trafiken avstängd. 25 minuter senare var det över och då var halva himlen dränkt i krutrök den också.

Jag tillhör dem som tycker att fyrverkerier är ett tämligen onödigt påhitt, pengarna det kostar att bränna av det allra minsta kan läggas på vettigare grejer och själv skulle jag aldrig lägga en krona på en raket, men jag måste också erkänna att det här var något att se, men betala för en sittplats på någon av de inhängnade områdena som fanns hade jag aldrig gjort.

Några bilder från teaterfolket ”in action” eller fyrverkerierna har jag inte. Bilder fick inte tas under föreställningen och bilder på fyrverkerier är jag inte bra på. Malkin Bowls kulisser får därför illustrera det här inlägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s